Over OVMiles

OVMiles is een initiatief van de RET. Samen met 34 partners in de regio Rotterdam, bieden wij reizigers de mogelijkheid om met hun OV-chipkaart gratis te sparen voor leuke kortingen en extra’s.

OVMiles van de RET beloont je voor de kilometers die je met het openbaar vervoer maakt. Het is heel simpel. Je meldt je met je OV-chipkaart online aan. Vanaf dat moment spaar je automatisch Miles als je reist met het openbaar vervoer en in- en uitcheckt binnen het vervoersgebied van de RET. (Voor meer uitleg, ga naar ‘Veelgestelde vragen’).

Reis je voor je werk elke dag heen en weer tussen Schiedam en Ridderkerk? Ga je dagelijks van en naar school in hartje Rotterdam? Bezoek je regelmatig een vriend of vriendin aan de andere kant van de stad? Of maak je misschien alleen gebruik van het openbaar vervoer in het weekend? Met OVMiles spaar je met élke kilometer die je maakt. 1 kilometer met het openbaar vervoer staat gelijk aan 1 Mile.

Voor welke leuke kortingen en extra’s kun je sparen?
- Van snack tot filmkaartje
- Een backstage arrangement of unieke rondleiding
- Een leuke extra op basis van de OV-check (zonder Miles)

Nadat Miles via de website zijn ingewisseld, wordt de bestelde coupon aan de OV-chipkaart gekoppeld. Deze wordt bij de betreffende partner via de speciale OVMiles-kaartlezer verzilverd. Sommige aanbiedingen kunnen niet vooraf worden besteld. In dat geval worden de benodigde Miles op locatie bij de partner direct van de OV-chipkaart afgeschreven. Daarnaast kunnen de leden ook nog regelmatig gebruik maken van de OV-check, waarbij je een leuke extra kunt krijgen bij een partner als je komt met het openbaar vervoer. De OV-check staat los van het aantal gespaarde Miles.