Je bent nog niet ingelogd

Log eerst even in om de coupon te bestellen!

Adresgegevens partner

RET

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

tel. 0900 - 5006010

Website

Hoe kom ik er met het OV?

Halte Rotterdam Centraal: Bus 33, 38, 40, 44. Tram 4, 7, 8, 12, 20, 21, 23, 24, 25, 124 en Metro D en E.
Andere coupons van deze aanbieder:

500 Miles = RET-boek

'Anderhalve eeuw openbaar vervoer in Rotterdam'

Dit boek t.w.v. €31,50 neemt je mee door anderhalve eeuw openbaar vervoer in Rotterdam. Van de paardentram naar de elektrische tram en de rol van de RET in de geschiedenis van de stad. Leuk om zelf te lezen of cadeau te geven aan een liefhebber of hobbyist!

Anderhalve eeuw openbaar vervoer in Rotterdam
De geschiedenis van het Rotterdamse openbaar vervoer gaat terug tot de komst van de paardentram in 1878. In de bijna anderhalve eeuw erna groeide de Rotterdamse haven hard, en daarmee ook het aantal inwoners en het openbaar vervoer. In 1905 kwam de elektrische tram, de bus kwam op in de jaren twintig en nu vormt de metro de kern van het netwerk.

De RET is altijd het modernste openbaar vervoerbedrijf in Nederland geweest. De geschiedenis van het Rotterdamse vervoer is tegelijk de geschiedenis van de snel gegroeide stad. De oorlogsperiode, waarin de RET in de greep van de NSB kwam, speelt hierin een grote rol. Schrijver Maurits van den Toorn is historicus, oud-hoofdredacteur van de Staatscourant en specialist op het gebied van verkeer en vervoer.

300 keer besteld

Deze actie is niet beschikbaar

Helaas kun je op dit moment geen gebruikmaken van deze actie. Mogelijk is de actie uitverkocht of is er een limiet voor het aantal keren dat je een coupon kunt bestellen.
We horen graag van je
Deel deze actie op onze Facebook- of Twitter-pagina